Pees v.o.f., Keurslager

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecôte. Dat is onze uitdaging als Keurslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf.

In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

Smaak en kwaliteit

Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d’Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d’Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.
Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede
leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Carpaccio Misto

Een lekker dun gesneden lapje biefstuk, gevuld met verse bladspinazie en heerlijk gekruid met een eigen kruidenmelange.

Runderschnitzel

Onze runderschnitzels zijn geselecteerd van de beste delen van het rund, en zijn daarom botermals. De runderschnitzels worden met een heerlijke kruidenolie ingesmeerd. Even om en om in de pan en u heeft in een handomdraai een heerlijke stukje vlees.

Ribeye

Een echte rib-eye wordt gesneden van de fijne rib, deze zit net iets voor de entrecote. De kap van deze fijne rib wordt eraf gesneden waardoor alleen de appel van de rib overblijft, zeg maar het oog van de rib, vandaar de naam rib-eye. De marmering (vet in het vlees) van het vlees geeft aan een rib-eye een bijzondere lekkere smaak. Net als een biefstukje bakken en u heeft een overheerlijk stukje vlees. Eet smakelijk.

Basisbereiding van een sappige, malse biefstuk van circa 125 gram.

Voor een optimale smaak is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Strooi of maal peper en zout over de biefstuk. Smelt in een koekenpan met een dikke bodem een weinig boter of olijfolie en laat deze goed bruin worden. Bak de biefstuk aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is. Smelt eventueel in de pan nog een klontje boter, laat ook deze bruin worden en maak de jus af met water of room. Serveer de jus apart van het vlees. Eet smakelijk! Kijk op www.vlees.nl voor lekkerevleesrecepten.

Pees v.o.f., Keurslager

Breestraat 25
8316AP Marknesse
0527201468

Openingstijden

maandag 08:30 - 12:30
13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 12:30
13:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 12:30
13:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 12:30
13:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten